logo ontdek treibball zelf!

Workshop Treibball

Beginners workshops;
Tijdens dit dagdeel maakt u kennis met de sport Treibball en zullen er verschillende basiscommando's aan bod komen. We zullen een start maken met het leren duwen van de bal, het op de 12-uur positie achter de bal te gaan zitten ("out"), de oefening "links" en een aantal spelonderdelen zullen besproken worden.
Na iedere oefening zal er ook kort verteld worden hoe je hiermee door kunt trainen op het moment dat de hond de basis van de oefening begrijpt. Als blijkt dat uw hond hier tijdens de workshop al aan toe is zal het gelijk meegepakt worden.
Samen met uw hond krijgen jullie veel informatie te verwerken in korte tijd, daarom krijgt iedereen aan het einde van de dag een handout mee naar huis waarin alles nog eens uitgelegd staat.

Vervolg of gevorderde workshops;
Nadat u de beginners workshop heeft gevolgd en u hiermee thuis aan de slag bent gegaan kun u nog een vervolg workshop komen volgen. U bent ook van harte welkom wanneer u nog geen beginners workshop heeft gevolgd maar uw hond wel de basis voor een groot deel beheerst.
Tijdens deze workshop gaan we individueel aan de slag met de aandachtspunten van de hond en zal er aan de slag worden gegaan met het onderdeel "dirigeren", hierbij leert u de hond op afstand naar verschillende ballen te te sturen.
Bij de gevorderde workshop zal er ook naar individuele aandachtspunten gekeken worden en gaan we weer een stap verder en moeilijker. Zo gaat u bijvoorbeeld ook kennismaken met het werken met een fluit, dirigeren op grotere afstand en werken met meerdere ballen tegelijkertijd.

Voor wie?
Alle leeftijden en niveaus zijn welkom, echter raden wij aan pas met deze sport te beginnen wanneer uw hond de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt. Heeft uw hond een beperking zoals HD of mist hij een poot, licht ons dan van te voren in zodat wij hiervan op de hoogte zijn. Eventueel kunnen we dan oefeningen aanpassen wanneer dit nodig is. Natuurlijk zijn ook oudere honden nooit te oud om te leren en dus ook van harte welkom!

Persoonlijke gegevens
Workshop

Waarvan wilt u op de hoogte gehouden worden?
Er zijn meerdere keuzes mogelijk.