Opleiding op maat

Marlouke heeft 3 verschillende modules ontwikkelt voor de opleiding tot Treibball instructeur. Deze geeft zij in samenwerking met Treibball Academie en Competitie, het overkoepelend Treibball orgaan van Nederland. 

Module 1; didactiek & leerprincipes. (niet verplicht)
Deze module is bedoelt voor mensen die weinig ervaring hebben met het lesgeven en eerst zich verder willen verdiepen in de leerprincipes van de hond en de didactische vaardigheden die je nodig hebt op het trainingsveld. Weet jij bijvoorbeeld wat voor type cursisten je kunt tegenkomen op je veld en hoe je hier je instructies op kunt aanpassen. Deze module is niet verplicht om te volgen. 

Module 2; het begeleiden van beginnende treibball cursisten. 
Er zal worden ingegaan op de basis van de sport en welke commando’s hierbij horen, welke trainingsproblemen kunt u gaan tegenkomen en welke oplossingen zijn hiervoor te bedenken? Naast alleen het leren van de basis van de sport krijgt u ook genoeg handvaten om hier creatief mee te kunnen 
variëren zodat het voor zowel u als voor de cursist afwisselend en inspirerend blijft. Na het volgen van deze cursus heeft u een ruime kennis om een goede beginners cursus of beginners workshop te kunnen geven.


Module 3; het begeleiden van gevorderde treibball cursisten.
Deze opleiding is bedoelt voor instructeurs die al ervaring hebben met het lesgeven aan de beginnende treibball cursist of al in het bezit zijn van module 2. Welke commando’s kunnen er nog meer worden geleerd en hoe gaat dit in zijn werk? Welke trainingsproblemen kunt u tegen komen en hoe los je deze op? Er wordt besproken hoe de stappen genomen kunnen worden om met meerdere ballen te gaan werken en daarnaast zal ook het onderdeel “dirigeren” mee gepakt worden. Hoe leer je de hond op afstand naar links en rechts gaan, of zelfs een bal naar achteren? 

Wat deelnemers zeggen

De studiemap is overzichtelijk met een duidelijke uitleg en goede casussen. Er was alle mogelijkheid en ruimte voor vragen en volop het geleerde in de praktijk oefenen. Dit alles maakte het voor mij een zeer leerzame opleiding. Sinds kort heb ik mijn eigen hondenschool en geef ik onder andere les in Treibball. Bedankt!

Ingrid / M'n maatje

Ik heb module 2 het begeleiden van de beginnende cursist en module 3 het begeleiden van de gevorderde cursist gedaan. Beide modules waar zeer leerzaam en sloten goed op elkaar aan. Het voordeel was dat we in kleine groepjes de modules volgden waardoor er veel persoonlijke begeleiding was en we zowel theoretisch als praktisch veel hebben geleerd!

Laura / HTC Hellendoorn

Ik hielp Marlouke al een tijdje bij de lessen en heb vervolgens bij haar module 2 met succes afgerond. Door nu de theoretische kennis achter de oefeningen te hebben weet ik goed hoe ik beginnende cursisten het beste kan begeleiden bij het aanleren van de oefening. Ik hoop in de toekomst ook module 3 nog te kunnen gaan doen. 

Kim / SportDog

Marlouke Roos
Treibball specialist & hondentrainer Marlouke Roos

Mijn naam is Marlouke Roos, sinds 2010 verdiep ik mij in deze sport en kan ik mijzelf een
Treibball specialist noemen. Door te begrijpen wat een hond nodig heeft om te kunnen leren en hoe je voor succes ervaringen kunt zorgen
tijdens het aanleren van nieuwe oefeningen, bieden wij een prettige leeromgeving voor jou en je hond. 

Tevens ben ik werkzaam binnen het vakgebied van de assistentiehonden en heb ook hier mijn expertise van gemaakt. 

Meer over mij