Achtergrondinformatie
Treibball specialist & hondentrainer Marlouke Roos

Sinds 2010 verdiep ik mij in deze sport en kan ik mijzelf een Treibball specialist noemen. Door te begrijpen wat een hond nodig heeft om te kunnen leren en hoe je voor succes ervaringen kunt zorgen tijdens het aanleren van nieuwe oefeningen, bieden wij een prettige leeromgeving voor jou en je hond. 

Naast het geven van cursussen, organiseren wij workshops, nemen we deel aan evenementen en leiden wij mensen op tot treibball instructeur. 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het vakgebied van de assistentiehonden. Door de jaren heen heb ik veel verschillende ervaringen mogen opdoen en daarom bieden wij nu ook in onze webshop artikelen aan voor assistentiehonden(gebruikers).

Ontstaan SportDog

Mijn eerste hond is Noa, een kruising tussen een Franse Basset met een Old English Bulldog. Toentertijd had ik nog weinig ervaring maar al snel werd mij duidelijk dat mijn hond niet de ideale bouw had om mee te gaan sporten.
Na een lange zoektocht ben ik toen uitgekomen bij de sport Treibball. Naast dat we het allebei erg leuk vonden was het ook een laag belastende sport, na lang zoeken hadden we dan eindelijk onze sport gevonden.

Het zoeken naar een juiste hondenschool werd de volgende uitdaging. Bij ons in de buurt werd het op dat moment nog niet aangeboden. Daarom besloot ik in 2010 om de instructeurs opleiding te gaan doen en vanuit hier is SportDog ontstaan. SportDog is gespecialiseerd in Treibball trainingen voor alle niveaus.
Naast de wekelijkse lessen organiseren wij ook wedstrijd trainingen, workshops en lessen op maat en zijn wij mede oprichter van Treibball Academie en Competitie. Dit is een overkoepelend orgaan met een wedstrijd reglement voor de sport. Ik ben naast mede-oprichtster ook keurmeester en geef de opleiding aan toekomstige Treibball instructeurs.

Ook de honden evenementen gaan de Treibball sport steeds vaker laten zien, het kan dus best zijn dat je ons daar al eens met een demonstratie of workshop voorbij hebt zien komen.

 

Behaalde certificaten

Dogvision module 1, 3 en 4

Probleem gedrag bij honden. Behaald in 2011, 2012 & 2013

Sport Fysiologie

Gevolgd bij Ronald Mouwen. Verdieping in het lichaam van de hond en het
voorkomen van sport blessures.Behaald in 2011

Kynocongres

Deelgenomen in 2011, 2013 en 2017

Treibball instructeur &  keurmeester

Behaald in 2010

Kynologisch instructeur

Martin Gaus instructeur opleiding I & II, behaald in 2009